Днес, 30.07.2019 г.,  компетентният съд в Никозия, Република Кипър постанови

...
Днес, 30.07.2019 г.,  компетентният съд в Никозия, Република Кипър постанови
Коментари Харесай

В Кипър започна ликвидацията на застрахователната компания „Олимпипк“


Днес, 30.07.2019 година,  способният съд в Никозия, Република Кипър постанови решение за разкриване на произвеждане по разпродажба на “Olympic Insurance Co. Ltd “, сдружението, извършващо активност на територията на Република България посредством „ Застрахователна компания Олимпик - клон България ”, оповестиха от Комисията за финансов контрол. Съдът назначи двама непрекъснати ликвидатори, като това са досегашният неин краткотраен ликвидатор Павлос Накузи, както и формален представител на Република Кипър.

Следващият стадий е надзорният орган върху застраховането на Република Кипър да осведоми надзорните органи на всички други държави-членки на Европейския съюз за решението за разкриване на произвеждане за разпродажба, в това число на съответните последствия, произлизащи от това произвеждане.

Извлечение от решението за разкриване на производството за разпродажба ще бъде оповестено в формалния вестник на Република Кипър, както и в формалния  вестник на Европейския съюз.

Комисията за финансов контрол на Република България навреме ще разгласява точна и изчерпателна информация  във връзка с откриването на производството за разпродажба на страницата си: www.fsc.bg. Актуална информация може да бъде получена и посредством осведомителния център на Комисията: 0800 40 444 (безплатен телефонен номер).

КФН носи отговорност пред българското общество да следи непрекъснато развиването на обстановката и да оповестява обществено всяка значима информация, обвързвана преди всичко с интереса на българските потребители/кредитори на сдружението. На второ място, КФН се ангажира да комуникира дейностите, които надзорният орган върху застраховането на Република Кипър или назначенитe ликвидатори на „ Olympic Insurance Co. Ltd “ подхващат. На трето място, Комисията има и ангажимент да изисква от всички институции, които имат отношение към случая, оказване на нужното подпомагане на лицата, които имат застрахователни вземания, произлизащи от контракти със „ Застрахователна компания Олимпик - клон България ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР